Bezig met laden...

Alt

Welkom bij jouw Essentie

 • Kun je zijn, wie je werkelijk wilt zijn?
 • Ben je vrij van beperkende gedachten?
 • Ervaar je ongemakken op het lichamelijke, mentale, emotionele, sociale of energetische vlak?
 • Ben je vastgelopen en snak je naar een frisse start?

Dan is deze ontwikkelingsgerichte Hypnotherapie wellicht iets voor jou. Je maakt weer contact met jouw essentie.

Hier liggen al je mogelijkheden… En dat zijn er veel meer dan je denkt!

Waarom hypnotherapie?

Omdat hypnose of ook trance je bewustzijns bereik verbreedt én verdiept. Je ontdekt weer je 'zelf helend vermogen'. Deze nieuwetijds hypnotherapie zal je beperkende ideeën helder maken en je essentie transparant! Zo kun je jezelf weer volledig ervaren, in alle lagen van je bewustzijn.

Onverwerkte ervaringen en emoties worden alsnog verwerkt, met liefdevolle aandacht, geaccepteerd en benut als bron. Innerlijke rust is hoogts waarschijnlijk bij jou ook het resultaat.

Zin om weer lekker in je vel te zitten?
Op naar jouw essentie


Wie ben ik

Sabine Land, Erkend Hypnotherapeute
Lid van de Nederlandse Beroepsvereniging Voor Hypnotherapeuten (NBVH)
 

Van jongs af aan ben ik geinterresseerd in de werking van het 'bewustzijn'. Als klein meisje stelde ik al de gekste vragen aan mijn omgeving en vond ik het fijn om mijn nachtelijke dromen te delen met mijn ouders. Soms kreeg ik een opdracht mee om mij op te concentreren. En bleek ik ook 'bewust' te kunnen dromen.. Dit vind ik facinerend.
Mijn dagdromen werden niet altijd door mijn omgeving begrepen. Dit waren levendige beelden en gevoelens en mijmeringen die gaan over een gezonde aarde.
Deze dagdromen laten veel verbinding zien tussen alle soorten mensen en ook een groot begrip van de samenhang der dingen die voor iedereen normaal is en door iedereen genoten wordt.

Mijn ouders zijn onder gedompeld geweest in bepaalde lagen die de hedendaagse cultuur nu eenmaal als uitwerking heeft. Als kind was dit niet makkelijk. Mij aan te moeten passen aan iets wat zogezegd heel krap voelt.
In mijn beleving zijn kinderen heel puur afgestemd op hun natuur. Emoties, wensen en verlangens zijn nauw verbonden met de bron.
In mij draag ik nog steeds dit innerlijk kind met me mee. Iedere dag besef ik dat ik steeds beter voor haar kan zorgen. En de rijkdom die in me leeft uitdrukking kan geven op verschillende manieren als nooit tevoren.
Ik hou van zingen, dansen, schilderen, tekenen, me verdiepen.. serieus zijn, gek doen, koken, bakken en smullen, tuinieren, knuffelen, voelen, beleven, reizen, verbinden met de natuur, de elementen... vuur stoken, nieuwe talen leren, gitaar spelen, mij laten ontroeren door het leven...

Ik hou van alle dieren en planten en levensvormen. Voor mij is alles met elkaar verbonden.

Wellicht past hierom Holistische denken ook zo goed bij me. Hypnotherapie is voor mij iets heel logisch.. hahah.. ik vind het heerlijk om met mensen innerlijke reizen te maken door alle lagen van bewustzijn heen. Alles mag er zijn.

Ik ben mij ervan bewust dat ik mijn gevoelens kan verbinden aan mijn wensen. En op deze manier langzamerhand mijn leven steeds leuker kan maken.

Zelf twee nieuwetijds kinderen opvoeden is voor mij een goede uitdaging. Ik doe dit met hart en ziel. Evenals het begeleiden van unieke mensen in mijn praktijk!

Vanaf 1 januari 2008 voer ik mijn praktijk.

Ik merk dat zodra ik in contact ben met een andere IK, in mijn praktijk, mijn hart openbloeit en er heilzame interventies opborrelen die 'samenwerken' met mijn brein, en zelfs al het 'geleerde' overstijgen!

Je bent welkom in mijn ruimte die steeds gevuld is met creatieve-oorspronkelijke energie van uit mijn bron.

Mijn opleidingen

De opleidingen die ik heb gevolgd zijn o.a. :

 • Hermiaanse Psychotherapie
 • Integrale Hypnotherapie
 • Psycho Dynamische Therapie
 • Medische Basis

En tal van bijscholingen zoals:

 • Systemisch werken
 • Relaties
 • Bevallen met Hypnose
 • Ziels heling met kinderen
 • EMDR
 • Awakening The Illuminated Heart
Alt

Mijn missie & visie

Jouw Essentie is deel van de oerbron. Middels hypnose en trance kun je zelf volledig dit contact bewust maken. En alle zaken opruimen die jou niet langer dienen.

Het is nu echt de tijd voor jou! Wat fantastisch om nu te mogen voelen, juist in deze Nieuwe Tijd. Alles mag er zijn.. diepe onverwerkte pijn, oude belemmerende overtuigingen… en jouw onvervulde verlangens.. Het transformeren van deze innerlijke schaduw gebieden, werkt liefdevol & transformerend  door op alles en iedereen om je heen. Terug naar de oorsprong, je wortels...

Het begint bij jouw Essentie.

Alt

Hoe werk ik?

Ik werk met aandacht terwijl ik me afstem op jouw mogelijkheden. Daarbij benut ik alle technieken die ik geleerd heb en integreer ik het met mijn stijl. Ik zie het leven als een speelse en intense mogelijkheid om te herinneren wie je bent. Je kunt steeds meer vaardigheden oefenen. Daarom benut ik humor en luchtigheid net zo als het stilstaan bij dát wat er is.. en dát waar we naar op weg zijn.

In de opleidingen, Hermiaanse Psychotherapie,  Integrale Hypnotherapie en Psycho Dynamische Therapie heb ik mij de volgende technieken eigen gemaakt. Ik kan ze inzetten op jouw moment.

NLP& Gespreksanalyse, Voice Dialogue, Inner Child, Haptonomie & Aanraking, Rationeel Emotieve Therapie, Familie & Droom Opstelling, Reïncarnatie, Regressie & Progressie, Tijdlijn, Psychodynamiek, Groepsdynamiek, Lichaamswerk & Adem, Rebirthing, Intuïtie, Rollenspellen, Cognitieve-therapie, Traumatherapie (EMDR), Transactionele Analyse, Meditatie, alle mogelijkheden van Hypnotische trance en Oefenstof.

Alt

Vergoedingen | erkenning

Ik ben erkend hypnotherapeute, voldoe aan de gestelde eisen. Dus alle consulten komen hierom in aanmerking voor vergoeding vanuit je aanvullend pakket van je zorgverzekeraar.

Tarieven en vergoedingen

Tarieven

 • Een persoonlijk consult Hypnotherapie & Coaching €75,-
 • Weekend en avondtarief €95,-

Deze tarieven zijn op basis van een consult van 5 kwartier.
Soms hebben we iets meer tijd nodig en zal het bedrag zich aanpassen.

Verwijzing naar Annuleringstermijn

Kunt u niet op de afgesproken datum en tijd, annuleer dan minimaal 48 uur van te voren, anders zijn wij genoodzaakt minimaal 50% van de consult kosten in rekening te brengen. Annuleert u minder dan 24 uur van te voren dan brengen wij 100% in rekening.

Vergoedingen

De consulten komen in aanmerking voor vergoeding via het aanvullende pakket van je zorgverzekeraar. Kijk voor actuele informatie in je nieuwe polis.

Ook kun je de consulten opnemen in je jaaropgaaf van de inkomstenbelasting onder het kopje: bijzondere ziektekosten vergoeding.

Erkenning zorgverzekeraars

Alt
Alt

Lid van de NBVH, de Nederlandse Beroepsvereniging voor Hypnotherapeuten. Lidnummer: 2007062

Alt

Lid van de SCAG,Stichting Complementaire en Alternatieve Gezondheidszorg. Lidnummer: 12331

 

Alt

Lid van de RBCZ, Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg. Lidnummer: 403201R

 

Alt

Ook ben ik aangesloten, via het RBCZ register bij de TCZ, Stichting Tuchtrecht Complementaire Zorg

 

Daarbij volg ik jaarlijks bijscholingen en intervisie bijeenkomsten om up to date te blijven van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van Hypnotherapie & Coaching.


Hypnotherapie

 • Ben je onderweg vastgelopen?
 • Ervaar je disbalans op het mentale, emotionele, lichamelijke, energetische, sociale vlak?
 • Snak je naar een frisse start en nieuwe inspiratie?
 • Heb je zin in innerlijke rust?
 • Wil je de wijsheid leren ophalen uit jouw essentie?

Je kunt bij Jouw Essentie terecht voor een of meerdere hypnotherapeutische consulten.
Deze consulten zijn geschikt voor alle leeftijden.

Deze Hypnotherapie richt zich op innerlijke mogelijkheden: ook wel hulpbronnen genoemd. Deze liggen in jouw essentie.
We gaan deze hulpbronnen doelgericht inzetten op het terrein van je probleem. Zo leer je zelf, je problemen anders te gaan zien en anders te gaan ervaren.

Het behandelingstraject begint met een intake consult. We maken kennis. Ik kan je verhaal leren kennen en benut deverse gespreks technieken om je hulpvraag inzichtelijk te maken voor ons beiden. Een globaal behandelplan zal besproken worden. Dus welke zaken dienen opgeruimd te worden? Zodat de weg 'vrij' wordt naar jouw gewenste doel. Er zal ruimte zijn voor vragen o.a. over hypnose & trance en meestal is er nog ruimte voor een korte visualisatie om je dit natuurlijke verschijnsel te laten voelen.

De vervolgconsulten beginnen met een kopje thee en een korte evaluatie van 'de vorige sessie', In dit eerste kwartier bespreken we het het doel van het consult, dit werkt door op al je bewustzijnslagen en noem ik 'het contract van deze sessie'. Vervolgens kiezen we onze interventie (werken we staand, liggend, zittend, lopend...) en gaan we het uur creatief, diepgaand, holistisch en efficiënt te werk zodat alle lagen van jouw bewustzijn aan bod komen.

Opdrachten voor thuis zullen dit persoonlijke werk bespoedigen, verdiepen en 'nieuw verworven inzichten' geheel eigen maken.

Dit werk kent in wezen geen grenzen. Bewustzijn wilt zich naar mijn idee steeds verder uitbreiden. Maar passend in een traject; als de hulpvraag beantwoord is van uit je eigen bron, je doel hiermee bereikt op ieder gewenst vlak, geeft dit het passende einde aan van het traject.

Soms worden er diepere inzichten verworven na een rust periode en worden de cunsulten hervat in het licht van een nieuw thema. Zo komt het voor dat iemand 22 sessies nuttigt. Afhankelijk van ieders unieke positie is een traject van twee consulten ook heel gebruikelijk.

 

Hypnotherapie consulten

Bij hypnotherapie kunnen we de volgende technieken benutten. Bekijk via onderstaande tabs de werking en informatie van alle technieken.

Wat is hypnose & trance

Wat is het?

Hypnose is afgeleid van het Griekse woord ‘hypnos’, dat slaap betekent. Deze woordkeuze blijkt nogal eens tot misverstanden te leiden als het om therapeutische hypnose gaat.
 

Hoe komt dit?

Worden we niet regelmatig gehersenspoeld? En verwarren we dit met Hypnose, omdat bv. toneelhypnose typische dingen laat zien? Zijn ook alle film’s, boeken, religies, en opvoedmanieren gezond?

Hypnose komt op verschillende manieren voor in onze maatschappij. En het vergt steeds een hoge mate van alertheid, verantwoordelijkheid, geduld, maar zeker ook onderscheidingsvermogen om betrokken te blijven bij je eigen ‘weten’.

En juist dit is waar hypnotherapeuten zich ‘bewust’ in onderscheiden.

Je leert weer contact te maken met je ware zelf!
Het zit allemaal in jouw essentie!

Wat is hypnose niet?

Hypnose is geen toestand van slaap, bewusteloosheid, of een toestand waardoor je geen zeggenschap zou hebben over het functioneren van je lichaam.

Wat is hypnose wel?

Het is een gemoedstoestand waarbij je bewust en alert je ervaring kunt vormgeven. Je kunt je ook afstemmen op diepere lagen van je zelf, waardoor er een oplossing van binnen uit ontstaat. Een staat van zijn beleef je, die gedurende een hectische dag onbereikbaar kan lijken. Bovendien ben ik er dan om je te begeleiden!

Meestal keer je met je aandacht naar binnen. En in deze hypnotische trance kun je gemakkelijk met me delen wat je innerlijk beleefd. Hierdoor kan ik de meest effectieve technieken aanreiken om jouw unieke proces te ondersteunen.

Ik zal altijd stimuleren dat je eigen bewuste waarneming actief blijft. Zodat we samen werken naar de verlossing van beperkende gedachten, neigingen en gevoelens. Waardoor je weer een vrij mens kan worden

Kan ik zelf uit een toestand van hypnose en trance komen?

Jazeker. Al ga je nog zo intens in je beleving op; je weet tegelijkertijd wat er met je gebeurt en waar je in werkelijkheid bent.

Je kunt ieder moment wanneer je dat wilt weer uit de hypnose terugkomen. Net zoals bij het kijken naar een spannende film: je identificeert je wellicht met de hoofdpersoon, alsof je het zelf meemaakt. Toch blijf je je ervan bewust dat je naar een film kijkt, waar je ieder moment mee kunt stoppen.

Hoe kan therapeutische hypnose omschreven worden?

Je bent diep tevreden, en toch uiterst alert
Je voelt een emotie, en voor het eerst geen censuur … het stroomt
Je loopt over het strand, voelt de wind, ruikt het zilte water…. Al ben je binnen in een kamer.
Je bent ineens het onbevangen kind, je ervaart je pure kracht, al was je een half uur geleden nog onzeker.

Welke verschijnselen zijn kenmerkend voor een lichte trance?

Je innerlijke beelden ervaart die op lijken te borrelen uit diepe zijns-lagen van je bewustzijn. Meestal is het een hele relaxte staat van zijn.
Je bent diep geconcentreerd.
Lichaamsbelevingen kun je duidelijk opmerken.
Emoties kunnen juist gevoeld worden omdat je afweer mechanismen geen overheersende rol in kunnen nemen.

Kan iedereen hypnose ofwel trance beleven?

Vrijwel iedereen verkeerd dagelijks in een veranderde bewustzijns toestand of trance .
Als we aan het dagdromen zijn en opgaan in onze innerlijke werkelijkheid. Ieder doet dit regelmatig op z’n eigen manier, afhankelijke van de persoonlijkheidsstructuur.
De diepte van de trance is meestal niet van belang voor de effectiviteit van de therapie.
En daarom kan iedereen de voordelen benutten van hypnose.

Voordelen van Therapeutische Hypnose

Tijdens de hypnose ben je niet enkel met je denken bezig, maar ook met hoe je innerlijk iets ervaart; hoe iets eruit ziet, klinkt, voelt. Dus wat het met je totale zelf doet. Dit geeft diepgang aan je ervaringen.
Door de ontspannen naar binnen gerichte aandacht heb je een betere toegang tot je probleemoplossende vermogens, ook wel innerlijke hulpbronnen genoemd. Je essentie.
Jij bent zelf een schatkist aan ervaringen; laten we het benutten! Want werkelijk iedere beleefde ervaring kan ingezet worden als hulpbron.

In hypnose heb je toegang tot een groter gebied van je innerlijk, zodat je veel beter kunt werken met wat onbewust in je leeft.
In hypnose kun je bepaalde aspecten van je ervaring versterken of juist afzwakken. In feite beschik je dan over een grotere innerlijke controle dan gewoonlijk.
Door de rust en de ontspanning tijdens een hypno-sessie, ben je in een creatieve stemming en sta je meer open voor opborrelende nieuwe  ideeën,  gezichtpunten en mogelijkheden
Deze therapie & coaching benut de voordelen van hypnose en trance. 

Wellicht herken je het volgende

Je weet met je verstand dat je je ergens niet zo druk over wilt maken, maar je doet het wel.
Je weet met je verstand dat je blij en gelukkig zou kunnen zijn, maar het voelt niet zo.
Je weet dat je dingen anders aan wilt pakken, maar het lukt niet!
Je weet het..., maar...

Hoe zou je leven eruit zien als je het zelf kon bepalen?

Deze Hypnotherapie, evenals moderne Hypnotherapie richt zich op innerlijke mogelijkheden: ook wel hulpbronnen genoemd. Deze liggen in jouw essentie.

We gaan deze hulpbronnen doelgericht inzetten op het terrein van je probleem. Zo leer je zelf, je problemen anders te gaan zien en anders te gaan ervaren.

Regressie en EMDR

Traumatherapie

In deze hypnotherapie werk ik ook met EMDR (Eye Movement Desensitisation & Reprocessing)

EMDR is een intensieve procedure om akelige ervaringen te verwerken. EMDR is een vorm van psychotherapie die verschillende succesvolle elementen van andere therapieën integreert in combinatie met een afleidende stimulus. Ik werk graag met ‘piepjes’ die ik laat horen via een koptelefoontje. Hierdoor wordt ‘het informatieverwerkingssysteem’ in de hersenen gestimuleerd. De piepjes hoor je als een soort achtergrondgeluid terwijl we kunnen praten.

Technisch gesproken: we zorgen voor een optimale communicatie en integratie tussen het emotionele brein en het cognitieve brein.

Emotionele brein is gezeteld in de rechter hersenhelft en bestaat uit: het limbische systeem, het onbewuste van Freud.

Het cognitieve brein ligt in de linker hersenhelft en bestaat uit: de neocortex: het bewuste waarin functies als geweten, reflectie, planning, aandacht, redenatie-vermogens, taal, concentratie e.d. zetelen.

Met EMDR is het niet nodig om jarenlang te praten over het verleden. Wel worden in een relatief korte tijd therapeutische doelen bereikt. Er bestaan inmiddels 17 gecontroleerde onderzoeken naar de effectiviteit van EMDR. Dit maakt EMDR op dit moment de meest geëvalueerde behandeling op het gebied van trauma. De krachtige en snelle werking van deze therapievorm heeft zelfs geleid tot de bijnaam ‘Power therapy’.

Body Drum Release, is een lichaamsgerichte vorm van EMDR.

Spanningsgebieden worden via de rugzijde van het lichaam losgemaakt. Er is ruimte voor verwerking van emoties, blokkades in energie van onverwerkte ervaringen kunnen worden bevrijd

 

REGRESSIES

Bij het toepassen van regressie (teruggaan in de tijd) wordt het probleem van nu als uitgangspunt genomen. Vanuit het huidige probleem kan op verschillende manieren een brug worden geslagen naar de momenten waarin het probleem is ontstaan.
Het is belangrijk terug te keren naar deze oorsprong van de klacht, omdat in deze momenten een overtuiging of gedragspatroon is gecreëerd. Toen, in dat oude moment, ben je om een of andere reden ‘niet jezelf’ geweest. Je hebt je emoties niet kunnen uiten, het verdriet of de pijn niet verwerkt, hebt geleerd het alleen te moeten doen, of sterker te moeten zijn dan je in werkelijkheid was. Zo kan een (overlevings-) strategie ontstaan om het toch te redden en je veilig te wanen. Hierdoor kan het zijn dat je niet vrij bent om zo te reageren of je zo te voelen zoals je eigenlijk wel zou willen. Dit kan een reden zijn waarom je niet lekker functioneert, terwijl je niet altijd bewust bent waarom.

De processen die voorafgaan aan –en het gevolg zijn van- een (overlevings-) strategie zijn over het algemeen niet bewust. Daarom is het zo uniek dat regressie je naar dat eerste moment terug kan brengen, zodat de onbewuste processen die aan het probleem ten grondslag liggen, helder & gemakkelijker bewust worden.


PROGRESSIE

Gerichte aandacht en meditatie.

Gerichte aandacht is een vaardigheid die je zelf kunt leren om gebruik te maken van alle mogelijkheden die je hebt. En dat zijn er veel meer dan je denkt!

 

Aandacht is de sleutel… Daar waar je aandacht aan geeft wordt belangrijker en groter.

Betekenisvolle aandacht schenken aan je gedachtes blaast je gedachtes op. Je zou kunnen zeggen: hoe meer aandacht je geeft aan negatieve gedachtes, des te moeilijker het is om ze te veranderen.
Zodra de aandacht gericht wordt op andere aspecten van ‘het hier en nu’ krijgen je negatieve gedachtes steeds minder vaste grond onder de voeten. Je ontdekt dan dat vele ervan ‘onwaar’ zijn.

Aandachtgerichtheid is iets heel anders dan afleiding zoeken (in een film of bij kennissen bijvoorbeeld). Afleiding zoeken is tijdelijk, waarna de (negatieve)gedachtes weer volop aanwezig zijn.
Aandachtgerichtheid maakt je autonoom. Jij bepaalt, los van je gedachtes, waar je je aandacht op richt. Waar je je aandacht op wil richten. Daarmee die gewenste gedachtes ook groter maakt.


Aandacht = energie = voeding = leven

Aandachtgerichtheid lijkt nieuw te zijn, maar is het niet. In oude culturen, religies (zoals het Boeddhisme) is het al eeuwenlang de basis voor het bestaan. Wat wel nieuw is, is dat de traditionele hulpverlening (psychotherapeuten, psychiaters, psychologen) dit concept welkom heet en daarmee nieuw leven inblaast.

Zo is er een groep wetenschappers die o.a. onderzoek doen naar het zero-point field, die beweren dat: "materie lijkt te ontstaan waar men de aandacht op richt."

Vormen van meditatieve oefeningen zijn een ingepast onderdeel van Hypnotheratie en Coaching, omdat ‘meditatie’de aandacht verlegt.
Aandachtgerichtheid kun je leren en aanscherpen door oefening. Iedereen kan het.
Het resultaat van het toepassen van deze technieken is vaak, dat cliënten met (chronische mentale en lichamelijke klachten automatische reactiepatronen los gaan laten; ze leren zich bewust te worden van de automatische piloot en leren over te stappen op bewust waarnemen en handelen.

Aandacht is voor mensen, als water voor planten.


Huiswerk

In deze therapie komen de verschillende cognitieve en gedragstherapeutische interventies aan de orde.
Zoals bijvoorbeeld: jezelf trainen en oefenen rondom de aard van het denken;
En gedachtepatronen rond (on-) prettige gebeurtenissen registreren;
En kenmerkende negatieve gedachten leren herkennen;
signalen van een dreigende depressie of angst leren herkennen;
Bewust voorkomen van ‘terugvallen; en vooral: plezierige activiteiten invoeren!
Daarbij leer je een andere houding aan te nemen. Je leert de stroom van gedachten en lichamelijke sensaties observeren. Ook ontspannende oefeningen en schrijfopdrachten horen hierbij. Dit zijn oefeningen die je vooral thuis en op je werk kunt gaan leren benutten.
We bespreken het resultaat dan in een volgend consult.


Het zijn niet de omstandigheden buiten je die je verdrietig of gelukkig maken.
Het is de houding die je zelf tegenover de dingen aanneemt.

-Verander je gedachten en je verandert je gevoel-

Minfullness

Gerichte aandacht & meditatie

Gerichte aandacht is een vaardigheid die je zelf kunt leren om gebruik te maken van alle mogelijkheden die je hebt. En dat zijn er veel meer dan je denkt!

Aandacht is de sleutel… Dat waar je aandacht aan geeft wordt belangrijker en groter; vermeerderd zich.

Betekenisvolle aandacht schenken aan je gedachtes blaast je gedachtes op. Je zou kunnen zeggen: hoe meer aandacht je geeft aan negatieve gedachtes, des te moeilijker het is om ze te veranderen.

Zodra de aandacht gericht wordt op andere aspecten van ‘het hier en nu’ krijgen je negatieve gedachtes steeds minder vaste grond onder de voeten. Je ontdekt dan dat vele ervan ‘onwaar’ zijn.

Aandachtgerichtheid is iets heel anders dan afleiding zoeken (in een film of bij kennissen bijvoorbeeld). Afleiding zoeken is tijdelijk, waarna de (negatieve)gedachtes weer volop aanwezig zijn.

Aandachtgerichtheid maakt je autonoom. Zelfbewust. Jij bepaalt, los van je gedachtes, waar je je aandacht op richt. Waar je je aandacht op wil richten. Waarmee je die gewenste gedachtes ook groter maakt.

Aandacht = energie =voeding = leven

Aandachtgerichtheid lijkt nieuw te zijn, maar is het niet. In oude culturen, religies (zoals het Boeddhisme) is het al eeuwenlang de basis voor het bestaan. Wat wel nieuw is, is dat de traditionele hulpverlening (psychotherapeuten, psychiaters, psychologen) dit concept welkom heet en daarmee nieuw leven inblaast.

Zo is er een groep wetenschappers die o.a. onderzoek doen naar het zero-point field, die beweren dat: 'materie lijkt te ontstaan waar men de aandacht op richt.'

Vormen van meditatieve oefeningen zijn een ingepast onderdeel van Hypnotheratie en Coaching, omdat ‘meditatie’de aandacht verlegt.

Aandachtgerichtheid kun je leren en aanscherpen door oefening. Iedereen kan het.

Aandacht is voor mensen, als water voor planten.

Oefenstof

In deze therapie komen de verschillende cognitieve en gedragstherapeutische interventies aan de orde. Zoals bijvoorbeeld:

 • jezelf trainen en oefenen rondom de aard van het denken;
 • gedachtepatronen rond (on-) prettige gebeurtenissen registreren;
 • kenmerkende negatieve gedachten leren herkennen;
 • signalen van een dreigende depressie of angst leren herkennen;
 • bewust voorkomen van ‘terugvallen; en vooral: plezierige activiteiten invoeren!

Daarbij leer je een andere houding aan te nemen. Je leert de stroom van gedachten en lichamelijke sensaties observeren. Ook ontspannende oefeningen en schrijfopdrachten horen hierbij. Dit zijn oefeningen die je vooral thuis en op je werk kunt gaan leren benutten.

We bespreken het resultaat dan in een volgend consult.

Het zijn niet de omstandigheden buiten je die je verdrietig of gelukkig maken.
Het is de houding die je zelf tegenover de dingen aanneemt.

-Verander je gedachten en je verandert je gevoel-

NLP

Zal ons op een dynamische wijze helpen om volledige informatie te verkrijgen over je situatie. Iedere gesproken zin leidt naar nieuwe vragen duidend op diepere lagen van je zelf. Je mentale waarneming zal overvloeien in je emotionele alsook je fysieke en energetische.

Je kunt meester en meesteres worden in het creeëren van je gewenste situaties.

Opstellingen en Innerlijke delen

Bert Hellinger is de grondlegger van de familieopstellingen; een techniek die de verborgen banden laat zien in een familiesysteem. Het wordt ook wel systemisch werk genoemd. Omdat het verwijst naar een diepe orde van verwantschap.

We zijn allemaal deeltjes van een groter geheel. Gevormd door ontelbaar veel verschillende invloeden. Onbewust (en gelukkig steeds bewuster) maken we keuzes uit al deze invloeden. Deze invloeden zijn soms net als donderwolken, kolkend en heftig aanwezig aan het oppervlak van ons (onder) bewustzijn.

Om eens helder te krijgen welke dynamiek hieraan verbonden zit, en bewust te leren beheersen van deze innerlijke krachten in jezelf… zijn vele leuke technieken te ontdekken en in te zetten.

Zoals: Rollen spel, Voice Dialogue, Innerlijk kind, Transnationale analyse, Opstellingen van familieleden, werksituaties, lichamelijke symptomen, flarden uit dromen, en nog veel meer.

Met andere woorden: Je leert de taal van de onbewuste dynamiek van jezelf begrijpen & spreken. Zodat je je energie kunt bundelen om ongekende krachten in jezelf te benutten.

Het ‘zelf’ loopt in deze zijnswijze door naar het ‘geheel’.

Zoals in oude geschriften al stond vermeldt:

“Pro pars toto”
In het ‘klein’ zit het ‘groot’ al verborgen.

Ademtechnieken en energetisch lichaamswerk

Ademsessie & Ribirthing

Bij ademtherapie gaat het om de overgave aan je adem en dat wat zich al ademend in je aandient. Door het gebruik van een 'verbonden' ademhaling worden vastere delen in je lichaam losser. En worden lagen van je bewustzijn helder, die anders onopvallend op de achtergrond invloed uitoefenen.

Waarom werkt een verbonden ademhaling helend?

Bij schrik houd je je adem in, door verbonden adem te halen doorbreek je beperking van je natuurlijke ritme; maak je weer contact met je ware zelf. Waar spierspanning zit in je lichaam kan de energie & zuurstof minder stromen. Hoe meer je je volledige adem de ruimte geeft, hoe sneller afvalstoffen je lichaam kunnen verlaten. Hierbij horen ook aanverwante gedachtes, emoties en levensthema's. De adem verbindt deze levensvlakken met elkaar. Je benut je hele lichaam.

Na een sessie ademwerk voel je je weer als herboren...

Alt

Alt

Links

Je zoekt naar achtergrondinformatie?
De volgende links zetten je misschien wat op het goede pad.


Contact

Hartelijk dank voor je interesse in Jouw Essentie. Wanneer je onderstaand formulier invult en verstuurt, nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

Vul in elk geval de velden met een '*' in.

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.

Jouw Essentie
Marconistraat 12
4702 SK Roosendaal

  06-43572716
info@jouwessentie.nl

Jouw Essentie
  06 43572716
info@jouwessentie.nl

Roosendaal
Marconistraat 12
4702SK Roosendaal (NL)

Alt

Wij zijn o.a. aangesloten bij:

Nederlandse Beroepvereniging van Hypnotherapeuten
Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg
Stichting Complementaire en Alternatieve Gezondheidszorg
Stichting Tuchtrecht Complementaire Zorg